Blog
CSAKRA JÓGA TANFOLYAM
Mottó: ’A tested a lélek temploma, a csakrák az ablakok ezen a templomon.’     ENERGIA-RENDSZERÜNK 7 lépéses FELFEDEZÉSE Belső utazás a jóga ösvényén A test-lélek-szellem hármasának harmonizálása. A csakrák – az energia áramlásának csomópontjai, melyeket forgó kerekeknek képzelhetünk el, szimbolizálva az életkerék forgását, az élet-energia áramlását. Mindennapjainkban a külső környezet, a veszekedések, viták, veszteségek, csalódások és bármilyen stresszhelyzet blokkot, elakadást idézhet elő a belső rendszeredben, mely súlyosabb esetben betegséghez is vezethet. A csakrák harmonizálásával, az egészséged holisztikus megközelítésével a jóga ösvényén haladva oldjuk a blokkokat, tisztítjuk és energetizáljuk a teljes testedet és lelkedet. Átérezheted a finom-energia működését és jelentőségét -tudatos és tudatalatti szinten való összekapcsolódását. Felfedezések és felismerések gazdagítják a tapasztalataidat az önismereted növekedésében. Az érzelmeid, reakcióid, szokásaid, megoldási formáid értelmet nyernek – magaddal és másokkal való kapcsolataid összefüggéseiben.
Meridián masszázs – természetes gyógyulás
Meridiánoknak nevezzük azt az egész testünket átszövő energia-csatorna hálózatot, melyet a Hagyományos Kínai Orvoslás rendszeréből ismerünk. Ez az az energia-rendszer, mely hasonlóan a vérkeringéshez, a test minden területére szállítja az élet-energiát, vagy kínai nevén a QI-t (csít). Ezeken a meridiánokon találhatóak a jól ismert akupresszúrás és akupunktúrás pontok, melyek reflexzónás pontokként működnek – vagyis pl. a hüvelykujjon levő pontot érintve gyógyító hatást indikálhatunk a tüdőre.
ÉRZELMI STRESSZOLDÁS – SZOMATO JÓGA-val
’A jóga azzal kezdődött, hogy az első ember mindig egészséges és boldog akart lenni.’ - Sri Swami Satchidananda A SZOMATO Jóga – a természetes gyógyulás terápiás módszere.Könnyed és lágy mozgások, gyengéd hullámzó mozdulatok, légzéssel kombinált pózok, tudatos belső figyelem és teljes relaxáció az építő-kövei ennek a módszernek. Érzelmi stressz, trauma vagy már kialakult fizikai fájdalom esetén is gyakorlati segítséget nyújt a gyógyulás útján.
KINEZIOLÓGIA – oldás, elengedés, stressz-kezelés
A kineziológia módszere segít visszaállítani azt a természetes egyensúlyi állapotot, mely a múltban bármilyen ok miatt felborult. A testi – fizikális fájdalmak tüneteit és lelki sérülések, érzelmi nehézségek formáit, mint a szervezetünk természetes reakcióját információs irányelvként használjuk. A tünetek mögé tekintve a holisztikus egészség helyreállítására fókuszálunk.  Az életerőt, az energiaszintet növeljük, szélesítjük a látóteret, mely a lehetőségek feltárásához, pozitív célok, döntések meghozatalához vezet.
Meditáció
A meditáció a jóga gyakorlat szerves része. Azonban a nyugati társadalmakban nagyon sok esetben találkozom azzal a helyzettel, hogy a jógát, mint fizikai testmozgást alkalmazzák és a meditációt, mint egy esetleges extra ‘ha van rá időm’ gondolatként kezelik. Ma már számtalan tudományos kutatás igazolja a meditáció előnyeit, lehetőségeit. Ha reggelenként csak 10 percet töltenél azzal, hogy csak magadra figyelsz, a légzésedre, az érzeteidre, a lelki állapotodra és a gondolat útján felkészíted magadat a napra, rövid időn belül érezni fogod a jótékony hatásait. A meditáció a befelé fordulásról szól, a belső béke megtalálásáról, a nyugalomról és hogy hogyan maradjunk az utunkon a mindennapok forgatagában. A meditáció vallási hovatartozástól függetlenül gyakorolható és semmiféle misztikusság nem övezi. Leginkább a tudatos éberség az, ami kifejezi miről is van szó. Számos formában gyakorolható, ülve, állva egyaránt. A meditációs tanfolyam keretében olyan technikákat alkalmazunk és gyakorlunk, melyeket a mindennapjaidba beépítve érezheted azok jótékony hatását.
Gyászkezelés – Gyász- és veszteségfeldolgozás
„… mert azt megtanultuk, hogyan szerezzünk meg valamit, de azt nem, vajon mit tegyünk, ha elveszítjük azt…” - (J. W. James-R. Friedman) Veszteségeink átélését követően a lelki folyamatok érzelmi reakciókat indítanak el, melyet gyásznak nevezünk. Szeretteink halála, a válás, életünk jelentős fordulatai és minden érzelmi kötődéssel bíró kapcsolatunk elvesztése esetén ez a természetes és ellentmondásokkal teli, intenzív érzelmi reakció indul el, melyet nagyon nehéz egyedül megérteni, feldolgozni. A Gyászfeldolgozás Módszer Specialistájaként egy cselekvés-programon alapuló módszer elsajátításában tudok segíteni, melyet John W. James és Russel Friedman dolgozott ki és hatékony segítséget nyújtott az elmúlt 30++ évben többszázezer embernek.
wellness-suzie.com
A jóga terápiák egyéni, a kliens igényeihez igazított találkozók, mely során személyre szabottan ötvözzük a légzőgyakorlatokat jóga pozíciókkal. Az egyén pillanatnyi állapotához igazítjuk a terápiát, mely alkalmat ad a testi érzetek és érzelmek feltárásához, mélyebb megértéséhez. Az adott állapot javításához szükséges területeken dolgozunk, legyen az fájdalom csökkentése, krónikus állapot javítása, stressz, lelki sérülés vagy egyéb érzelmi feszültség. A terápiák során megértett fizikai fájdalmakhoz, gyengeségekhez hozzákapcsoljuk az ezekhez tartozó érzelmeket, magyarázatokat. Megtanuljuk tudatosan észlelni a belsőnk fizikai és érzelmi jelzéseit. A szomatikus tapasztalások és gyakorlások készséggé alakulnak és ezeket a technikákat természetesen és automatikusan fogod használni a nyugalmi állapot eléréséhez. Kombináljuk a gyengéd erősítő- roboráló és nyújtó gyakorlatokat a test és lélek harmonizálása érdekében.

Kapcsolat

tablet
mobil