ÉRZELMI STRESSZOLDÁS – SZOMATO JÓGA-val

’A jóga azzal kezdődött, hogy az első ember mindig egészséges és boldog akart lenni.’ - Sri Swami Satchidananda

A SZOMATO Jóga – a természetes gyógyulás terápiás módszere.
Könnyed és lágy mozgások, gyengéd hullámzó mozdulatok, légzéssel kombinált pózok, tudatos belső figyelem és teljes relaxáció az építő-kövei ennek a módszernek.
Érzelmi stressz, trauma vagy már kialakult fizikai fájdalom esetén is gyakorlati segítséget nyújt a gyógyulás útján.

szomato_yoga.jpgA jógát itt a nyugati világban leginkább a testgyakorlás módszereként ismerik. Én is így ismerkedtem meg vele, de később megtapasztaltam, hogy ennél SOKKAL többet adhat – nemcsak megelőzésre, de testi-lelki gyógyulásra is.
Az Ayurvéda tudományos leírásában is megtalálható a jóga – mint terápiás módszer, ’Yoga Chikitsa’ néven, mely kiemeli a megelőzés, az egészséges életmód követését, mely a fizikai testgyakorláson, légző-gyakorlatok és meditáció fontosságán túl a magatartás, viselkedés és jólét egységére helyezi a hangsúlyt.
Ma már itt a nyugati kultúrákban is számos tudományos értekezés, kutatás és vizsgálat igazolja a jóga pozitív, gyógyulást elősegítő hatásait. – Utána tudsz nézni pl. Dr. Bessel van der Kolk pszichiáter könyveiben, értekezéseiben orvosi szemszögből megközelítve.

A Szomato jóga órák során egy belső felfedező-útra indulunk, ahol biztonságos környezetben megtapasztalhatod a tudatos testi megfigyeléseken és irányított érzékelésen át a kapcsolódást a testeddel, az összeköttetést a Földdel, a téged körül-ölelő térrel és Éggel.

Speciális légző-gyakorlatokat tanulhatsz meg, melyeket a mindennapi életben is gyors-segélyként tudsz alkalmazni stresszoldásra.

Integráljuk a kineziológia energia-gyakorlatait és a jóga pózokat, melyek segítenek a belső egyensúly megteremtésében.

Erősítjük a belső izmokat, feszesítünk, nyújtunk, erősödünk és tanuljuk az ellazítás, az elengedés technikáját.

A terápiás jóga pózok gyakorlása a fizikálisan kialakult fájdalmak kezelése mellett hozzásegít az idegrendszer megnyugtatásához, a gyógyuláshoz is.

A gyakorlatokkal összehangoljuk a test-agy-szív együttműködését, megteremtjük a belső harmóniát és fejlesztjük a tudatos viselkedés módszereit.

A rendszeres gyakorlás hatására fejlődik a test-tudatod, az érzékelési szenzoraid, az ellenálló- és adaptációs képességed, csökkennek a fájdalmak, oldódnak a feszültségek, növekszik az életerőd, a vitalitásod, feltöltődsz testileg és lelkileg is.

Gyere és fedezd fel ennek a gyengéd módszernek a gyógyító hatását!

Csoportos óra: keddenként 17:30-tól
helyszín: Szentendre, Árpád u. 6. – JógaTér
alkalmanként: 2500 Ft+ÁFA

Privát órát egyeztethetsz velem.
Alkalmanként 1,5 óra / 8000 Ft+ÁFA

Kapcsolat

tablet
mobil