Módszerek
wellness-suzie.com
Veszteségeink átélését követően a lelki folyamatok érzelmi reakciókat indítanak el, melyet gyásznak nevezünk. Szeretteink halála, a válás, életünk jelentős fordulatai és minden érzelmi kötődéssel bíró kapcsolatunk elvesztése esetén ez a természetes és ellentmondásokkal teli, intenzív érzelmi reakció indul el, melyet nagyon nehéz egyedül megérteni, feldolgozni. A Gyászfeldolgozás Módszer Specialistájaként egy cselekvés-programon alapuló módszer elsajátításában tudok segíteni, melyet John W. James és Russel Friedman dolgozottki és hatékony segítséget nyújtott az elmúlt 30 évben többszázezer embernek.
wellness-suzie.com
Egy korszakalkotó szemlélet, amely új alapot teremt a pszichológia világában. Megmutatja azt az utat, amely a leghatékonyabb lehetőséged arra, hogy életedben rendet tudj teremteni. A módszer, ami eltörli a határokat. A Paradox pszichológia a tények lélektana. Célja, nem a fizikai betegségek és lelki problémák megszokott, tüneti szinten történő kezelése hanem az egyéni élet egészében történő átalakulásához való hozzásegítés. Az egyéni konzultációk keretében a bajok forrásához jutunk el tényszerű megközelítéssel. Az Inverze terápia, a Generációs hívó-szó, a Fogalomtérkép és a Kollektív Transzérzékelés nyújt ebben segítséget, melyek a Paradox Pszichológia fő alkotóelemei. Igy jutunk el arra a szintre, hogy magát a rendszert fedezzük fel, hogyan működik az életünk a mindennapokban. Megtanuljuk mélységeiben látni és megérteni a gondolkodásunk összetettnek tűnő folyamatait, szerveződéseit, rendszereit, és törvényszerűségeit. Végül kisimulnak a problémák és rend teremtődik a káoszban.
wellness-suzie.com
A jóga terápiák egyéni, a kliens igényeihez igazított találkozók, mely során személyre szabottan ötvözzük a légzőgyakorlatokat, a meditációt jóga pozíciókkal. Az egyén pillanatnyi állapotához igazítjuk a terápiát, mely alkalmat ad a testi érzetek és érzelmek feltárásához, mélyebb megértéséhez. Az adott állapot javításához szükséges területeken dolgozunk, legyen az fájdalom csökkentése, krónikus állapot javítása, stressz, lelki sérülés vagy egyéb érzelmi feszültség. A terápiák során megértett fizikai fájdalmakhoz, gyengeségekhez hozzákapcsoljuk az ezekhez tartozó érzelmeket, magyarázatokat. Ez vezethet olyan belső mély felébredésekhez mely alapvetően befolyásolja az életünket. Kombináljuk az erősítő gyakorlatokat és a lazító gyakorlatokat a test és lélek harmonizálása érdekében.
wellness-suzie.com
A személyes konzultációk során feltérképezzük az egyén életmódját, táplálkozási szokásait, majd ennek ismeretében állítható össze olyan speciális étrend, amely a leghatékonyabb az adott cél eléréséhez. Fókuszban tartva a testi – lelki egyensúly elérését, konkrét javaslatokat állitok össze, esetleges életvezetési tanácsokkal. A táplálkozási programot tudományos alapokon nyugvó elvek szerint állítjuk össze. Felesleges próbálgatni a különböző diétákat, étrendeket, étrend-kiegészítőket, amivel rengeteg kárt is lehet okozni a szervezetben. Az életmódnak (sporttevékenységnek) megfelelő személyes tápanyagszükséglet (makro-, mikro tápanyag és folyadék), az egyéni adottságok és preferenciák figyelembe vételével alakítjuk ki az optimális stratégiát. Szem előtt tartva az étel gyógyitó hatását, tudatositjuk magunkban hogy bármi amit megeszünk hatással van minden egyes sejtünkre.
wellness-suzie.com
Először is beszéljünk kicsit magáról a bio-rezonanciáról – közérthetően: A biorezonancia a jövő orvostudományának egyik legnagyobb ígérete, mivel a szervezet legalapvetőbb folyamatainak befolyásolásával serkenti a szervezet önregenerációját. A holisztikus gondolkodású tudósok szerint a szervezet önregenerációs képességének serkentése a betegségek gyógyításának, és végső soron az egészség megőrzésének is a kulcsa egyben. A kezelés során a speciális matracon fekszik a kliens és a bio-rezonanciás gép segítségével, az előzetesen felmért betegségek figyelembevételével a kiválasztott program alapján küldi a gép a jeleket a matracon belül lévő hálózaton keresztül, amely a kívánt rezgést juttatja az emberi szervezetbe. A folyamat teljesen fájdalommentes, esetleg enyhe bizsergést lehet érezni. A hatása pihentető, sokan bele is alszanak. 
wellness-suzie.com
A kineziológia a mozgás tudománya; hivatalos meghatározása szerint: alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó, gyengéd, az egész szervezetet szem előtt tartó, készség-, képesség-, és személyiségfejlesztő, prevenciós jellegű módszer.  A kineziológiai kezelés során izomtesztelést használunk. Ez egy abszolút fájdalommentes, gyengéd módszer, finom érintések és egyszerű gyakorlatok tárháza; emellett segít tudatosítani a saját magunk elől is elrejtett érzelmeinket, régen történt eseményeket. A testi-lelki-szellemi egyensúly visszaállítására törekszünk, mely a múltban bármilyen ok miatt felborult, hatással van a jelenre és meghatározza a mindennapjainkat. Az izomtesztelés segítségével jutunk közelebb a problémához kapcsolódó információkhoz. Mivel ezeket az információkat nem csak az agy tárolja, hanem a sejtmemóriában az egész test őrzi, így az izmok is emlékeznek rá. Ennek oka a stresszreakció, amikor negatív élmény hatására az izmok megfeszülnek, felkészülnek az azonnali változásra. Ez a legősibb úgynevezett „harcolj, vagy menekülj” reakcióink. A kezeléskor ennek az ősi reakcióinknak a hatását használjuk, amikor a tesztelés során az izomjelzés változás jelzi, ha egy kimondott szó, esemény, életkor stb. stresszt okoz, és így kereshetőek meg azok az érzelmi állapotok, élethelyzetek is, melyek bármikor az életünk során traumák, stressz hatására blokkolódtak. Így tesztelhetőek ki azok a negatív gondolati minták és stresszek, melyek a probléma okát jelentik. Az oldás során megkeressük a múltban azokat az elraktározódott eseményeket, melyek a jelen problémáit okozzák, és különböző korrekciós technikákkal (fényhatások, szemmozgások, akupresszúrás pontok tartása, színek használata, légző-és vizualizációs technikák, egyszerű mozgásos gyakorlatok) oldjuk a hozzájuk tartozó negatív érzelmi stresszt. Ezeknek az a célja, hogy egy új választással elindulhassunk a pozitív cél megvalósítása felé.
wellness-suzie.com

Kapcsolat

tablet
mobil