Táplálkozási tanácsadás

A személyes konzultációk során feltérképezzük az egyén életmódját, táplálkozási szokásait, majd ennek ismeretében állítható össze olyan speciális étrend, amely a leghatékonyabb az adott cél eléréséhez. Fókuszban tartva a testi – lelki egyensúly elérését, konkrét javaslatokat állitok össze, esetleges életvezetési tanácsokkal. A táplálkozási programot tudományos alapokon nyugvó elvek szerint állítjuk össze. Felesleges próbálgatni a különböző diétákat, étrendeket, étrend-kiegészítőket, amivel rengeteg kárt is lehet okozni a szervezetben. Az életmódnak (sporttevékenységnek) megfelelő személyes tápanyagszükséglet (makro-, mikro tápanyag és folyadék), az egyéni adottságok és preferenciák figyelembe vételével alakítjuk ki az optimális stratégiát. Szem előtt tartva az étel gyógyitó hatását, tudatositjuk magunkban hogy bármi amit megeszünk hatással van minden egyes sejtünkre.

Holisztikus szemlélettel és  elkötelezettségemmel arra törekszem, hogy megtaláljuk azokat az alternativákat mind étkezésben, mind mozgásban mely az egyén életébe beilleszthető. Egyetlen módszer sem működik mindenki számára, és egy adott terápia is különböző hatást érhet el bennünk. Fontosnak tartom azonban néhány általános, alapvető tényre felhivni a figyelmet, mely változtatások pozitivan hatnak az egészségünkre:

  • hozzáadott cukor bevitelének csökkentése (az egészségesnek titulált gyümölcsjoghurtban is bőven található)
  • nyers, párolt, grillezett zöldségek fogyasztása – minél szinesebb és választékosabb formában
  • friss gyümölcs fogyasztása
  • a magyar konyhában közkedvelt burgonya helyett könnyebben emészthető és tápanyagban gazdagabb, teljes kiőrlésű gabonák fogyasztása
  • a túlzott húsfogyasztás helyett hüvelyesekkel fedezhetjük a protein igényünket

 

A gyógynövények és a táplálkozási kiegészítők már több mint 20 éve hozzátartoznak ahhoz a szemléletemhez hogy ha van rá természetes megoldás, akkor kerüljük az orvosságot. Természetesen ez nem mehet varázsütésre, és senki ne értsen félre, nem szeretném ha bárki is emiatt abbahagyná a gyógyszerei szedését. Minden terápiát, ugyanúgy a nyugati orvoslást is a helyén kell kezelni és csakis folyamatos orvosi ellenőrzés mellett szabad a gyógyszereket csökkenteni, amint a gyógynövényekkel, táplálkozásunk megváltoztatásával, életmód váltással  fokozatosan javítjuk az egészségünket.

Igyekeztem mindig megtalálni a leghatékonyabb módszereket, kiegészítőket. Jelenleg a Sisel termékeit használom. A fő szempontom volt a választásban hogy a termékeik mindegyike károsanyag mentes legyen illetve a hatóanyag tartalmuk rendkívül magas.

Tudom és tapasztalom, hogy sokan vágynak változásra és ehhez szükségük lenne olyan egyszerű receptekre, amelyek beilleszthetőek a sűrű hétköznapokba is. Hamarosan ezen az oldalon blog formájában rendszeresen írok majd tanácsokat és étel készítési ötleteket.

Kapcsolat

tablet
mobil